Skip to main content

Snelstart en E-Boekhouden zijn twee populaire boekhoudsoftwareprogramma’s die veel gebruikt worden door bedrijven. In dit artikel zullen we een vergelijking maken tussen beide programma’s, zodat u kunt bepalen welke het beste past bij uw bedrijf. We zullen kijken naar de functies en mogelijkheden, de kosten, en het gebruiksgemak en de klantenservice van zowel Snelstart als E-Boekhouden.

Inleiding tot Snelstart en E-Boekhouden

Snelstart is een Nederlands boekhoudsoftwareprogramma dat al meer dan 35 jaar bestaat. Het wordt veel gebruikt door kleine en middelgrote bedrijven in Nederland. E-Boekhouden is ook een Nederlands boekhoudsoftwareprogramma, maar het richt zich voornamelijk op startende ondernemers en zzp’ers. Beide programma’s bieden een breed scala aan functies en mogelijkheden om het boekhoudproces te vereenvoudigen.

Wat is Snelstart?

Snelstart is een geavanceerd boekhoudpakket dat geschikt is voor zowel kleine als middelgrote bedrijven. Het biedt verschillende functies zoals facturatie, voorraadbeheer, bankkoppelingen en btw-aangiftes. Snelstart heeft ook een gebruiksvriendelijke interface waardoor het gemakkelijk te leren en te gebruiken is, zelfs voor mensen zonder boekhoudkennis.

Snelstart heeft een lange geschiedenis in de Nederlandse boekhoudwereld. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1985 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd. Veel bedrijven vertrouwen op Snelstart vanwege de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Het programma is ontwikkeld met de behoeften van ondernemers in gedachten en biedt een uitgebreid scala aan functies om aan verschillende boekhoudbehoeften te voldoen.

Met Snelstart kunt u eenvoudig facturen maken en verzenden naar uw klanten. U kunt ook uw voorraad beheren en bijhouden, zodat u altijd op de hoogte bent van uw productniveaus. Daarnaast biedt Snelstart ook de mogelijkheid om uw bankrekeningen te koppelen, zodat u transacties automatisch kunt importeren en uw financiële gegevens up-to-date kunt houden.

Wat Snelstart onderscheidt van andere boekhoudsoftwareprogramma’s is de gebruiksvriendelijke interface. Zelfs als u geen ervaring heeft met boekhouden, kunt u snel aan de slag met Snelstart. Het programma begeleidt u stap voor stap door het boekhoudproces en biedt duidelijke instructies en uitleg. U hoeft geen boekhoudexpert te zijn om Snelstart effectief te gebruiken.

Wat is E-Boekhouden?

E-Boekhouden is speciaal ontwikkeld voor startende ondernemers en zzp’ers. Het biedt een eenvoudige en overzichtelijke boekhoudoplossing zonder onnodige functies. Met E-Boekhouden kunt u facturen maken, bonnetjes scannen en inkomsten en uitgaven bijhouden. Het is ook mogelijk om de btw-aangifte automatisch te genereren. E-Boekhouden is zeer gebruiksvriendelijk en biedt een snelle en gemakkelijke manier om uw financiën te beheren.

E-Boekhouden is ontstaan uit de behoefte van startende ondernemers en zzp’ers om een eenvoudig en betaalbaar boekhoudprogramma te hebben. Het programma is ontworpen met de gebruiker in gedachten en biedt een intuïtieve interface die gemakkelijk te navigeren is. Zelfs als u geen boekhoudkennis heeft, kunt u snel aan de slag met E-Boekhouden.

Met E-Boekhouden kunt u uw facturen eenvoudig maken en verzenden naar uw klanten. U kunt ook bonnetjes scannen en deze direct aan uw uitgaven koppelen. Het programma houdt automatisch uw inkomsten en uitgaven bij, zodat u altijd een duidelijk overzicht heeft van uw financiële situatie.

Een ander handig kenmerk van E-Boekhouden is de mogelijkheid om uw btw-aangifte automatisch te genereren. Het programma berekent automatisch de verschuldigde btw op basis van uw transacties en genereert een overzichtelijk rapport dat u kunt indienen bij de Belastingdienst. Dit bespaart u tijd en vermindert de kans op fouten in uw btw-aangifte.

Of u nu een startende ondernemer bent of een zzp’er, E-Boekhouden biedt een gebruiksvriendelijke en efficiënte oplossing voor uw boekhoudbehoeften. Het programma is betaalbaar en biedt alle essentiële functies die u nodig heeft om uw financiën op orde te houden.

Functies en mogelijkheden vergeleken

Beide programma’s bieden veel functies en mogelijkheden, maar er zijn enkele verschillen. Laten we eens kijken naar de specifieke functies van zowel Snelstart als E-Boekhouden.

Functies van Snelstart

Snelstart biedt uitgebreide functies voor facturatie, voorraadbeheer en financieel beheer. U kunt gemakkelijk facturen maken en versturen naar uw klanten, en u kunt uw voorraad bijhouden en controleren. Snelstart biedt ook integraties met verschillende banken, waardoor het gemakkelijk is om transacties bij te houden en betalingen te verwerken.

Daarnaast heeft Snelstart een handige functie waarmee u uw inkomsten en uitgaven kunt categoriseren. Dit helpt u bij het analyseren van uw financiële situatie en het maken van budgetten. Bovendien biedt Snelstart ook de mogelijkheid om rapporten te genereren, zodat u een duidelijk overzicht heeft van uw bedrijfsprestaties.

Als u meerdere bedrijven heeft, kunt u met Snelstart eenvoudig schakelen tussen verschillende administraties. Dit zorgt voor een efficiënte en georganiseerde boekhouding.

Functies van E-Boekhouden

E-Boekhouden richt zich voornamelijk op de essentiële boekhoudfuncties die nodig zijn voor startende ondernemers en zzp’ers. U kunt facturen maken, bonnetjes scannen en uw inkomsten en uitgaven bijhouden. Het biedt ook de mogelijkheid om uw btw-aangifte automatisch te genereren, wat veel tijd en moeite bespaart.

Naast deze basisfuncties biedt E-Boekhouden ook een handige functie waarmee u uw openstaande facturen kunt bijhouden. Dit helpt u bij het beheren van uw debiteuren en het verbeteren van uw cashflow. Bovendien kunt u met E-Boekhouden uw bankrekening koppelen, zodat transacties automatisch worden bijgewerkt in uw boekhouding.

Als u behoefte heeft aan extra ondersteuning, biedt E-Boekhouden ook een helpdesk waar u terecht kunt met al uw vragen. Het team van experts staat klaar om u te helpen bij het oplossen van eventuele problemen of het beantwoorden van uw boekhoudkundige vragen.

Kostenanalyse van Snelstart en E-Boekhouden

Naast de functies is het belangrijk om de kosten van beide programma’s te vergelijken. Laten we eens kijken naar de kosten van zowel Snelstart als E-Boekhouden.

Kosten van Snelstart

Snelstart biedt verschillende abonnementen met verschillende prijzen, afhankelijk van de behoeften van uw bedrijf. De prijzen variëren van enkele tientallen euro’s per maand tot enkele honderden euro’s per maand, afhankelijk van het aantal gebruikers en de gewenste functies.

Naast de maandelijkse abonnementskosten kunnen er ook extra kosten zijn voor eventuele add-ons of specifieke functionaliteit die u wilt toevoegen aan uw Snelstart-abonnement. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het vergelijken van de totale kosten van het gebruik van Snelstart.

Daarnaast biedt Snelstart ook verschillende pakketten voor specifieke bedrijfstakken, zoals de detailhandel, horeca en bouw. Deze pakketten bevatten specifieke functies en zijn mogelijk geprijsd op basis van de behoeften van die specifieke bedrijfstakken.

Het is ook de moeite waard om te vermelden dat Snelstart regelmatig kortingen en aanbiedingen heeft, vooral voor nieuwe klanten. Deze kortingen kunnen de totale kosten van het gebruik van Snelstart verder verlagen.

Kosten van E-Boekhouden

E-Boekhouden biedt een voordelig maandelijks abonnement met een vaste lage prijs. Dit maakt het een betaalbare optie voor startende ondernemers en zzp’ers. Het abonnement omvat alle functies van E-Boekhouden, zonder extra kosten.

Naast het maandelijkse abonnement zijn er geen verborgen kosten of extra kosten voor het gebruik van E-Boekhouden. Dit betekent dat u geen extra kosten hoeft te betalen voor add-ons of specifieke functionaliteit.

E-Boekhouden biedt ook een gratis proefperiode, zodat u het programma kunt uitproberen voordat u zich aanmeldt voor een abonnement. Dit stelt u in staat om te beoordelen of E-Boekhouden aan uw behoeften voldoet voordat u zich verbindt aan een betalend abonnement.

Daarnaast biedt E-Boekhouden ook een gratis versie voor kleine ondernemers met beperkte boekhoudbehoeften. Deze gratis versie bevat de basisfuncties van E-Boekhouden en kan een goede optie zijn voor startende ondernemers met een beperkt budget.

Het is belangrijk om de kosten van beide programma’s zorgvuldig te overwegen en te vergelijken met uw specifieke behoeften en budget. Het kan ook nuttig zijn om contact op te nemen met de klantenservice van beide bedrijven om eventuele vragen te stellen en meer informatie te krijgen over de kosten en functies van hun programma’s.

Gebruiksgemak en klantenservice

Het gebruiksgemak en de klantenservice zijn essentiële aspecten om rekening mee te houden bij het kiezen van boekhoudsoftware. Laten we eens kijken naar het gebruiksgemak en de klantenservice van zowel Snelstart als E-Boekhouden.

Gebruiksgemak van Snelstart

Snelstart heeft een intuïtieve interface die gemakkelijk te begrijpen en te navigeren is. Het biedt ook een uitgebreide kennisbank met handleidingen en instructievideo’s om u te helpen bij het gebruik van het programma. Daarnaast biedt Snelstart ook telefonische ondersteuning voor het geval u vragen of problemen hebt.

Gebruiksgemak van E-Boekhouden

E-Boekhouden staat bekend om zijn eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface. Het is zeer intuïtief en vereist geen uitgebreide boekhoudkennis om te gebruiken. Daarnaast biedt E-Boekhouden ook uitgebreide klantenservice via telefoon en e-mail om u te helpen bij eventuele vragen of problemen.

Klantenservice van Snelstart

Snelstart biedt verschillende kanalen voor klantenservice, waaronder telefonische ondersteuning en een online helpdesk. U kunt contact opnemen met het supportteam van Snelstart voor hulp bij problemen of vragen over het gebruik van het programma.

Klantenservice van E-Boekhouden

E-Boekhouden biedt uitgebreide klantenservice via telefoon en e-mail. Het supportteam van E-Boekhouden staat klaar om u te helpen bij eventuele vragen of problemen die u ondervindt bij het gebruik van het programma.

Conclusie: Welke is het beste voor uw bedrijf?

Het kiezen van de juiste boekhoudsoftware is een belangrijke beslissing voor uw bedrijf. Beide programma’s, Snelstart en E-Boekhouden, bieden verschillende functies en mogelijkheden tegen verschillende kosten. Het is belangrijk om uw eigen behoeften en budget in overweging te nemen bij het maken van uw keuze.

Voordelen van Snelstart

Snelstart biedt uitgebreide functies en mogelijkheden voor een breed scala aan bedrijven. Het is krachtig en biedt geavanceerde functies zoals voorraadbeheer en integraties met banken. Het is ook gebruiksvriendelijk en biedt goede klantenservice.

Voordelen van E-Boekhouden

E-Boekhouden is speciaal ontwikkeld voor startende ondernemers en zzp’ers. Het biedt een eenvoudige en overzichtelijke boekhoudoplossing tegen een lage prijs. Het is gebruiksvriendelijk en biedt uitstekende klantenservice.

Het maken van de juiste keuze

Het is belangrijk om de verschillende aspecten van beide programma’s te overwegen en te evalueren welke het beste past bij uw bedrijf. Denk aan uw huidige en toekomstige behoeften, uw budget en uw kennis van boekhouden. Neem de tijd om de mogelijkheden van zowel Snelstart als E-Boekhouden te verkennen, en kies degene die het beste past bij uw bedrijf en uw boekhoudbehoeften.