Skip to main content
Snelstart logo
Snelstart

Voorraadbeheer inControle

SnelStart maakt uw voorraadadministratie sluitend. Uiteraard moet het systeem goed ingericht worden maar als het fundament er staat dan regelt het systeem de rest. Aan de hand van uw verkochte artikelen en gewenste voorraden worden automatisch besteladviezen gegeven, het is uiteraard aan u of u deze adviezen overneemt.

Ordergebaseerd werken

Zowel de module verkoop (waar u waarschijnlijk al mee werkt) als inkoop werken aan de hand van orders.
Een verkooporder kent diverse orderstati, oa offerte, leverbon en uiteindelijk factuur. Logistieke- en financiële verwerking worden doorgevoerd adhv deze stati: logistiek (leverbon), financieel (factuur). Gelieerd hieraan zijn de inkoop stati zoals bestelling, ontvangst (logistieke verwerking) en inkoopfactuur (financiële boeking).
Inkoop- en verkooporders worden automatisch financieel en logistiek op elkaar afgestemd om voorraden juist te beheren en op tijd nieuwe producten te ontvangen. De te verwachte inkoopnota wordt zelfs al in het systeem gegenereerd bij de bestelling en verwerkt/gecorrigeerd bij goederenontvangst. Het systeem controleert dus als het ware zichzelf en vraagt alleen een kleine input voor het inkoopfactuurnummer en datum.

Financieel of logistiek voorraadbeheer

Je kunt werken met gewenste voorraden, financieel- of alleen logistiek voorraadbeheer maar ook een omzetsplitsing per productgroep is mogelijk. Zodat je nog beter inzichtelijk hebt waaruit de omzet, de voorraad maar ook de kostprijs en zodoende de winst bestaat.

Het begint allemaal met het juiste fundament !

Wij helpen u bij het inrichten van uw werkomgeving, het categoriseren van de stamgegevens en stellen een juiste workflow samen voor de orderverwerking. Daarna is het verwerken van in- en verkoopfacturen slechts nog het ingeven van de verkochte artikelen en het registreren van het inkoopfactuurnummer, de rest regelt het systeem voor u !