Skip to main content
Snelstart logo
Snelstart NIEUWSBERICHTEN

Rabobank koppeling met Snelstart

26 oktober 2022 – M. den Teuling

Sinds begin dit jaar is de nieuwe Rabo Boekhoudkoppeling actief, deze vervangt de voorgaande bankkoppeling tussen Snelstart en Rabobank. Gedurende 2022 is dit gefaseerd ingevoerd en momenteel kunt u geen gebruik meer maken van de oude bankkoppeling. Dit kan resulteren in problemen met het inlezen van bankafschriften.

Vereisten voor Rabobank boekhoudkoppeling

Er zijn nieuwe eisen gesteld aan de koppeling ivm PSD2-wetgeving, het kan zodoende voorkomen dat uw koppeling nu maar gedeeltelijk of niet activeerbaar is:
– U moet een eigen Snelstart licentie hebben om de koppeling te activeren. Een accountant/boekhouder kan zodoende alleen nog de eigen administratie koppelen met Rabobank en geen klant-administraties. De ondernemer moet dit zelf koppelen met de eigen licentie.
– Rabo Business Banking is noodzakeliujk, alleen dmv van de eigenaarspas of een ‘BeheerderPlus-rol’ met rekening authorisatie kunt u goedkeuring verlenen.
– Binnen één Snelstart-licentie kunt u één Rabo-authorisatie koppelen, dit betekent dat u wel meerderere boekhoudingen met elk een eigen rekening bij de Rabobank kunt koppelen maar hiervoor moeten deze rekeningen wel allemaal onder één Rabobank authorisatie vallen. Telkens als u wil herkoppelen met Rabobank moet u immers alle gekoppelde en te koppelen rekeningen opvoeren, u kunt dus niet twee keer met uw random-reader inloggen.

Inlezen afschriften werkt niet meer

Indien uw Rabobank afschriften niet meer ingelezen worden in het dagboek ‘bank’ is de eerste stap om de koppeling opnieuw te activeren. U doet dit via de knop ‘bankrekeningen’, kies hier voor ‘vraag voor deze bankrekening een directe bankkoppeling aan. Uw systeem opent dan het web-dashboard van Snelstart – koppelingen, waarbij automatisch gekozen is voor de Rabobank koppeling.
Kies voor ‘aanvragen’ en u wordt omgeleid naar de Rabobank. Selecteer vervolgens alle rekeningnummers die met Snelstart gekoppeld zijn èn moeten worden. Ook aanvinken indien een bepaalde rekening al gekoppeld is aan één van uw andere Snelstart administraties binnen het snelstart-account.
Volg vervolgens de stappen op het scherm om de rekeningen te koppelen met de juiste dagboeken.

Wijziging ‘eigen mailserver’-optie in Snelstart

1 oktober 2022 – G. Perek

Verstuur je e-mails uit SnelStart vanuit je eigen mailserver? Dan moet je per 1 oktober 2022 enkele instellingen wijzigen om te kunnen blijven mailen.

Waarom kunt u niet meer mailen?

Microsoft is per 1 oktober gestopt met het beveiligingsprotocol ‘basis-authenticatie’. Indien u een mail vanuit Snelstart verstuurt door middel van uw eigen mailserver dan wordt dit gedaan via de mail-service SMTP, deze service is vaak beveiligd met het ‘basis-authenticatie’-protocol. Dit is de reden dat SnelStart vanaf 1 oktober een foutmelding geeft als je een factuur of herinnering verstuurt via (bijvoorbeeld) de Office 365 mailserver.
U kunt dit oplossen door de mailserver van SnelStart te gebruiken.
Wilt u toch mailen vanaf uw eigen mailserver? Dan is dat mogelijk, dit kan door een koppeling die door ons gemaakt wordt.

Snelstart mailserver gebruiken

Om te mailen vanuit de mailserver van SnelStart moet je ‘Versturen vanaf eigen mailserver” uitschakelen. Doe dit door in het programma Snelstart te gaan naar: ‘Snel starten’, kies vervolgens voor ‘Instellingen’, zet nu het vinkje uit voor ‘Versturen via eigen mailserver’.

Eigen mailserver gebruiken

Sterknetwerk is implementatiepartner van SnelStart, wij bieden een koppeling op uw eigen mailsysteem of het schaalbare KantoorOnline-platform. Op deze manier kunt u de mail alsnog gepersonaliseerd versturen en eventuele berichtregels voor workflow-integratie toepassen !