Skip to main content

SnelStart 12 is een veelgebruikt boekhoudprogramma voor ondernemers. Het biedt verschillende functies die het beheer van leveranciers vereenvoudigen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het belang van leveranciers in SnelStart 12 en hoe je ze kunt toevoegen, beheren en optimaliseren.

Inleiding tot SnelStart 12

Voordat we ingaan op het beheren van leveranciers, is het belangrijk om te begrijpen wat SnelStart 12 precies is. SnelStart 12 is een geavanceerd boekhoudprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor ondernemers. Het stelt gebruikers in staat om hun financiële administratie efficiënt en nauwkeurig bij te houden. Een van de belangrijkste aspecten van het programma is het beheer van leveranciers.

Wat is SnelStart 12?

SnelStart 12 is een krachtig boekhoudprogramma dat ondernemers helpt bij het bijhouden van hun financiële administratie. Met SnelStart 12 kunnen gebruikers eenvoudig facturen maken, betalingen registreren en rapporten genereren. Het programma biedt ook geavanceerde functies zoals het beheer van leveranciers.

Belangrijkste functies van SnelStart 12

SnelStart 12 heeft verschillende functies die het beheer van leveranciers vergemakkelijken. Enkele van de belangrijkste functies zijn:

 • De mogelijkheid om leveranciersgegevens op te slaan en bij te werken
 • Het registreren en beheren van inkoopfacturen
 • Het genereren van overzichten en rapportages van leveranciersactiviteiten

Met deze functies kunnen gebruikers hun leveranciers effectief beheren en de communicatie en prestaties met hen optimaliseren.

Naast het beheer van leveranciers biedt SnelStart 12 ook andere handige functies voor ondernemers. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld eenvoudig hun klantgegevens opslaan en bijwerken, waardoor het beheer van klantrelaties vereenvoudigd wordt. Daarnaast kunnen gebruikers met SnelStart 12 ook hun voorraadbeheer efficiënt bijhouden, waardoor ze altijd inzicht hebben in de beschikbare producten en materialen.

Verder biedt SnelStart 12 ook de mogelijkheid om banktransacties te importeren en automatisch te koppelen aan de juiste boekingen. Dit bespaart gebruikers veel tijd en voorkomt fouten bij het handmatig invoeren van transacties. Bovendien kunnen gebruikers met SnelStart 12 eenvoudig btw-aangiftes genereren en indienen, waardoor ze voldoen aan de wettelijke vereisten en boetes kunnen voorkomen.

Met SnelStart 12 hebben ondernemers dus een krachtig boekhoudprogramma in handen waarmee ze hun financiële administratie efficiënt kunnen beheren. Of het nu gaat om het beheren van leveranciers, klanten, voorraad of banktransacties, SnelStart 12 biedt de juiste tools om het proces te vereenvoudigen en de productiviteit te verhogen.

Het toevoegen van leveranciers in SnelStart 12

Een van de eerste stappen bij het beheren van leveranciers in SnelStart 12 is het toevoegen van hun gegevens aan het systeem. Dit kan eenvoudig worden gedaan met behulp van de volgende stappen:

 1. Navigeer naar het ‘Leveranciers’ tabblad in SnelStart 12
 2. Klik op de knop ‘Leverancier toevoegen’
 3. Vul de relevante gegevens in, zoals naam, adres en contactgegevens
 4. Sla de gegevens op en de nieuwe leverancier zal worden toegevoegd aan het systeem

Het toevoegen van leveranciers is een essentiële stap om een overzicht te houden van alle bedrijven waarmee je zaken doet. Het zorgt voor een gestroomlijnd inkoopproces en maakt het gemakkelijker om facturen en betalingen bij te houden.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen bij het toevoegen van leveranciers

Hoewel het toevoegen van leveranciers in SnelStart 12 over het algemeen eenvoudig is, kunnen er soms problemen optreden. Enkele veelvoorkomende problemen zijn:

 • Ontbrekende of onjuiste gegevens
 • Dubbele invoer van leveranciers
 • Technische problemen met het systeem

Als je een van deze problemen tegenkomt, zijn er verschillende oplossingen beschikbaar. Het controleren van de ingevoerde gegevens, het samenvoegen van dubbele leveranciers en het eventueel raadplegen van de SnelStart 12 handleiding kunnen helpen om deze problemen op te lossen.

Het toevoegen van leveranciers in SnelStart 12 biedt veel voordelen voor bedrijven. Door de gegevens van leveranciers in het systeem op te slaan, kunnen bedrijven gemakkelijk toegang krijgen tot belangrijke informatie, zoals contactgegevens en betalingsvoorwaarden. Dit maakt het proces van het plaatsen van bestellingen en het ontvangen van facturen veel efficiënter.

Daarnaast helpt het toevoegen van leveranciers in SnelStart 12 bedrijven ook bij het bijhouden van hun uitgaven. Door de gegevens van leveranciers in het systeem te hebben, kunnen bedrijven eenvoudig rapporten genereren om hun inkooppatronen en kosten te analyseren. Dit stelt hen in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen en eventuele kostenbesparingen te identificeren.

Een ander voordeel van het toevoegen van leveranciers in SnelStart 12 is dat het bedrijven in staat stelt om een goede relatie op te bouwen met hun leveranciers. Door alle relevante gegevens van leveranciers op één plaats te hebben, kunnen bedrijven gemakkelijk communiceren en samenwerken met hun leveranciers. Dit kan leiden tot betere prijsonderhandelingen, snellere leveringen en een algemene verbetering van de samenwerking.

Om ervoor te zorgen dat de gegevens van leveranciers correct worden ingevoerd in SnelStart 12, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de nauwkeurigheid en volledigheid van de gegevens. Het is raadzaam om alle relevante informatie, zoals de naam van de leverancier, het adres, het telefoonnummer en het e-mailadres, zorgvuldig in te voeren. Het is ook belangrijk om regelmatig de gegevens van leveranciers te controleren en bij te werken om ervoor te zorgen dat ze altijd up-to-date zijn.

Al met al is het toevoegen van leveranciers in SnelStart 12 een belangrijke stap voor bedrijven om hun inkoopproces te stroomlijnen, hun uitgaven bij te houden en een goede relatie op te bouwen met hun leveranciers. Door deze stappen te volgen en aandacht te besteden aan de nauwkeurigheid van de gegevens, kunnen bedrijven profiteren van de vele voordelen die het toevoegen van leveranciers in SnelStart 12 biedt.

Het beheren van leveranciers in SnelStart 12

Nadat je leveranciers hebt toegevoegd aan SnelStart 12, is het belangrijk om hun gegevens regelmatig bij te werken en te beheren. Dit kan eenvoudig worden gedaan met behulp van de volgende stappen:

 1. Selecteer de gewenste leverancier in het ‘Leveranciers’ tabblad
 2. Klik op de knop ‘Bewerk gegevens’ om de gegevens te wijzigen
 3. Werk de relevante informatie bij, zoals adreswijzigingen of nieuwe contactgegevens
 4. Sla de wijzigingen op om de gegevens bij te werken

Het regelmatig bijwerken van leveranciersgegevens helpt ervoor te zorgen dat je altijd de meest actuele informatie hebt. Dit kan problemen voorkomen bij het plaatsen van bestellingen of het communiceren met leveranciers.

Naast het bijwerken van leveranciersgegevens, is het ook belangrijk om te weten hoe je nieuwe leveranciers kunt toevoegen aan SnelStart 12. Dit kan op de volgende manier:

 1. Navigeer naar het ‘Leveranciers’ tabblad
 2. Klik op de knop ‘Nieuwe leverancier toevoegen’
 3. Vul de benodigde informatie in, zoals de naam van de leverancier, het adres en de contactgegevens
 4. Sla de gegevens op om de nieuwe leverancier toe te voegen aan het systeem

Het toevoegen van nieuwe leveranciers stelt je in staat om een uitgebreide lijst van betrouwbare leveranciers te hebben, wat essentieel is voor een soepel inkoopproces.

Het verwijderen van leveranciers uit het systeem

Soms kan het nodig zijn om een leverancier uit het systeem te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je niet langer zaken doet met een bepaalde leverancier.

Om een leverancier te verwijderen, volg je deze stappen:

 1. Selecteer de leverancier die je wilt verwijderen in het ‘Leveranciers’ tabblad
 2. Klik op de knop ‘Verwijder leverancier’
 3. Bevestig de verwijdering en de leverancier zal uit het systeem worden verwijderd

Het verwijderen van leveranciers die niet langer relevant zijn, helpt bij het behouden van een overzichtelijke leverancierslijst en voorkomt verwarring in de toekomst.

Naast het verwijderen van leveranciers, is het ook mogelijk om leveranciers te markeren als ‘inactief’ in SnelStart 12. Dit kan handig zijn als je tijdelijk geen zaken doet met een bepaalde leverancier, maar hun gegevens toch wilt behouden voor toekomstig gebruik.

 1. Selecteer de leverancier die je als ‘inactief’ wilt markeren in het ‘Leveranciers’ tabblad
 2. Klik op de knop ‘Markeer als inactief’
 3. Bevestig de wijziging en de leverancier zal worden gemarkeerd als ‘inactief’

Het markeren van leveranciers als ‘inactief’ helpt bij het organiseren van je leveranciersbestand en zorgt ervoor dat je alleen relevante leveranciersinformatie ziet tijdens het werken met SnelStart 12.

Het optimaliseren van leveranciersrelaties met SnelStart 12

SnelStart 12 biedt verschillende tools en functies die kunnen helpen bij het optimaliseren van de relaties met leveranciers. Deze tools kunnen gebruikt worden om de communicatie te verbeteren en de prestaties van leveranciers te volgen.

Het gebruik van SnelStart 12 voor leverancierscommunicatie

Met SnelStart 12 kun je eenvoudig communiceren met je leveranciers. Dit kan bijvoorbeeld via e-mail of telefoon, maar ook rechtstreeks vanuit het boekhoudprogramma. Door gebruik te maken van de communicatietools in SnelStart 12 kun je de communicatie met leveranciers stroomlijnen en het overzicht behouden.

Het volgen van leveranciersprestaties met SnelStart 12

Een andere belangrijke functie van SnelStart 12 is het volgen van leveranciersprestaties. Met behulp van rapportages en overzichten kun je inzicht krijgen in onder andere de betalingstermijnen, levertijden en kwaliteit van de geleverde producten of diensten. Dit stelt je in staat om de prestaties van leveranciers te vergelijken en eventuele verbeteringen aan te brengen waar nodig.

Conclusie: De voordelen van het gebruik van SnelStart 12 voor leveranciersbeheer

SnelStart 12 biedt ondernemers talloze voordelen bij het beheren van leveranciers. Door leveranciersgegevens efficiënt bij te houden, problemen snel op te lossen en communicatie en prestaties te optimaliseren, kunnen ondernemers hun inkoopproces stroomlijnen en beter samenwerken met hun leveranciers.

Of je nu een starter bent of al jarenlang onderneemt, SnelStart 12 is een uitstekende tool om het beheer van leveranciers te vereenvoudigen. Door gebruik te maken van de verschillende functies en tools in het programma, kun je grip krijgen op je leveranciersrelaties en de efficiëntie van je bedrijfsvoering verbeteren.